Over het gebruik van de app in de EU, het VK, Brazilië en Vietnam of door inwoners van Californië

De versies van de app die Kaspersky en onze partners distribueren in de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Vietnam (evenals de versies die bedoeld zijn voor gebruik door inwoners van Californië) voldoen aan de vereisten van de regelgeving voor het verzamelen en verwerken van persoonlijke gegevens die in deze regio's zijn verzameld.

Wanneer u de Gebruiksrechtovereenkomst en het Privacybeleid accepteert, bevestigt u dat u de vereiste minimumleeftijd hebt om de Kaspersky app te installeren in de EU, het VK, Brazilië, Vietnam of de Amerikaanse staat Californië. Nadat de Kaspersky app is geïnstalleerd, wordt u gevraagd de voorwaarden voor de eerste installatie en het eerste gebruik van de Kaspersky app te lezen en te accepteren.

Er zijn ook twee optionele verklaringen die u kunt accepteren: de Kaspersky Security Network-verklaring die nodig is om de snelheid van de software te laten reageren op informatie en netwerkbeveiligingsbedreigingen en de verklaring met betrekking tot gegevensverwerking voor marketingdoeleinden die nodig is om Kaspersky in staat te stellen u betere aanbiedingen te doen. Als u ervoor kiest om deze verklaringen te accepteren, kunt u in de programma-instellingen later altijd aangeven dat ze niet langer accepteert.

Aanvullende voorwaarden bekijken, accepteren of weigeren

U wordt ook gevraagd om de Verklaring betreffende gegevensverwerking voor het leveren van VPN-functionaliteit te accepteren die nodig is om de VPN-functie te laten werken, en de Verklaring met betrekking tot de verwerking van gegevens ten behoeve van het aanbieden van functionaliteiten voor "Smart Home Monitor" , die nodig is voor de Smart Home Monitor-functie werkt, de eerste keer dat u het scherm van deze functie in de app opent (merk op dat u het abonnement van Kaspersky-app zou moeten gebruiken om de Smart Home Monitor-functionaliteit in te schakelen).

Indien u uw toestemming wilt intrekken om gegevens te verstrekken die nodig zijn om de functie Smart Home Monitor of de VPN-functie te laten werken, kunt u dit op elk moment doen.

Uw toestemming intrekken en de betreffende functie uitschakelen

Als u de Verklaring betreffende gegevensverwerking afwijst om VPN-functionaliteit te bieden , werkt de VPN-functie niet meer. Als u de Verklaring met betrekking tot de verwerking van gegevens ten behoeve van het aanbieden van functionaliteiten voor "Smart Home Monitor" te bieden , werkt de Smart Home Monitor-functie niet meer.

Volgens de voorwaarden van de AVG heeft u bepaalde rechten met betrekking tot uw persoonlijke gegevens (lees het gedeelte "Uw rechten en opties" van het privacybeleid van Producten en diensten voor meer informatie). U hebt het recht om al uw persoonlijke gegevens die door de huidige installatie van de app zijn doorgegeven, te verwijderen uit Kaspersky. Om al uw persoonlijke gegevens te verwijderen die door de huidige installatie van de app van Kaspersky zijn verstrekt, neemt u contact op met de klantenservice en geeft u uw apparaat- en installatie-ID op.

Apparaat- en installatie-ID’s bekijken

Als u gebruik wilt maken van uw recht om de reeds verzonden gegevens te verwijderen, kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen om verwijdering aan te vragen via https://support.kaspersky.com/general/privacy .